Team

Rosa Eggengoor

BIG-nummer: 09911314204

Specialisatie

 • Fysiotherapeut – algemeen practicus – Bachelor
 • Geregistreerd Geriatrie Fysiotherapeut (NVFG De Nederlandse Vereniging voor
 • Fysiotherapie in de Geriatrie) – Bachelor/Master

Aandachtsgebieden

 • Kwetsbare ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen
 • Valpreventie screening en valpreventie begeleiding bij ouderen
 • Multidisciplinaire zorg
 • Chronische aandoeningen
 • Beweeggroepen (o.a. COPD, Diabetes Mellitus en Obesitas)
 • Medical taping
 • Manuele Therapie volgens het Mulligan Concept
 • Claudicatiotherapeute en lid van Chronisch Zorgnet
 • Zwangerschapsbegeleiding (Cursus Zwanger & Fit)
 • Parkinson Netwerk (ParkinsonNet)
 • Zorg op locatie

Persoonlijk

In 2009 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd in Enschede. Sinds 2010 werkzaam bij FysioPlus Hardenberg. Vervolgens ben ik in 2014 gespecialiseerd in de geriatrie. Als geriatrie fysiotherapeute draag ik bij aan de zorg rondom de (kwetsbare) ouderen. Indien nodig kom ik hiervoor ook bij u aan huis. Naast het werken met de ouderen kan ik ook voorlichting geven aan mantelzorgers en werk ik samen met andere hulpverleners.

Familie, vrienden, vriendinnen, sport en natuur zijn belangrijke elementen in mijn leven.

Jos Karperien

BIG nummer: 09034081604

Ik ben als algemeen fysiotherapeut afgestudeerd en al vele jaren als zodanig werkzaam bij FysioPlus.
Ik ben gespecialiseerd in Manuele Therapie (Marsman) en ben tevens lid van Chronisch Zorgnet.

Ook heb ik mij toegelegd op het begeleiden van mensen met een chronische aandoening waaronder COPD. Als leefstijlcoach probeer ik mensen te interesseren voor een betere leefstijl en daarin te begeleiden.
Mijn aandachtsgebied is sportgerelateerde klachten, waarbij ik de echografie inzet om te komen tot een meer gerichte behandeling waarbij het gebruik van shockwave dan tot de mogelijkheden behoort.
Ik woon in Hardenberg en ben getrouwd met Astrid. Wij hebben drie kinderen.

In mijn vrije tijd zit ik graag op een mountainbike of een racefiets maar ook voor tennis, golf, zwemmen en hardlopen reserveer ik wekelijks tijd.

Yvet de Leeuw

BIG-nummer: 39931478904

Yvet werkt sinds juli 2022 bij FysioPlus. Zij stelt zich binnenkort aan u voor.

Rosa van de Biggelaar

Lifestyle coach Rosa stelt zich binnenkort aan u voor

Henk Westdijk

BIG-nummer: 89062137704

Henk stelt zich binnenkort aan u voor.

Wouter van Veen

BIG nummer: 19931423104

Wouter werkt sinds oktober 2022 bij FysioPlus. Hij stelt zich binnenkort aan u voor.

Emily Nibourg

Emmely Nibourg

BIG-nummer: 79915874104

Ik ben Emmely Nibourg en woon in Slagharen. In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan het Saxion College te Enschede. Naast de algemene opleiding fysiotherapie heb ik de cursussen basis taping en McConnell taping gevolgd.

Daarnaast heb ik in 2015 de specialisatie voor oedeemtherapeute behaald en in 2016 de cursus lymftaping afgerond.

Aandachtspunten

– Fysiotherapie

– Basis taping en McConnell taping

– Oedeemtherapie

– Lymftaping

Wim Veldhuijsen

BIG-nummer: 79035265204

Als fysiotherapeut draai ik al heel wat jaartjes mee. Nadat ik in 1975 mijn VWO diploma behaalde, ben ik gaan studeren aan de Academie voor Fysiotherapie -SAFA- te Amsterdam. Ik was nog een broekie van 22 jaar toen ik in 1979 afstudeerde.

Ik begon mijn carrière in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, waar ik zowel klinisch als poliklinisch werkte. Dit waren leerzame jaren om mij tot allround fysiotherapeut te ontwikkelen. In 1984 werd ik ‘maat’ van het fysiotherapeutisch centrum Hardenberg/Coevorden, nu FysioPlus geheten. Sinds 2015 ben ik met veel plezier werkzaam in de vestiging Lutten.

Diploma’s

Academie voor Fysiotherapie – SAFA te Amsterdam 1979

Diploma Manueel Therapeut volgens de Methode Marsman 1992

Opleiding tot echografist – 2016 – Enraf College Amsterdam A.M.C.

Door jaren lange ervaring, in ziekenhuis en particuliere praktijk, ben ik bekend met vele aandoeningen. Naast mijn werk  was ik een zeer actieve volleyballer en begeleider bij Kangeroe. Vele sporters heb ik kunnen en mogen behandelen en is het behandelen van sportblessures mijn expertise.

In juli 1979 ben ik in Hardenberg komen werken en wonen. In datzelfde jaar ben ik getrouwd met Mijnske. Samen kregen wij 4 kinderen. Inmiddels zijn wij de trotse grootouders van kleindochter Ella.

Sinds 2013 wonen wij in het landelijke Radewijk. Op onze verbouwde woonboerderij houden wij hobbydieren zoals schapen en kippen, honden en katten. Mijnske heeft in de Potstal haar atelier gevestigd en ontvangt fietsers en wandelaars in onze B&B.

Rick Peters

BIG-nummer: 49918644204

Mijn naam is Rick Peters en wonende in Dedemsvaart. In juli 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarna kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij FysioPlus en heb ik de Master opleiding ‘manuele therapie’ aan de SOMT in Amersfoort afgerond.

Tijdens deze studie ontwikkelde ik mij verder tot specialist in het onderzoeken en behandelen van gewrichten, met wervelkolom gerelateerde klachten (zoals hoofd-, nek- en rugpijn) als specifiek aandachtspunt. Manuele therapie is veelal gericht op verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Het contact met de patiënten en de begeleiding naar een zo goed en spoedig mogelijk herstel geeft mij hierbij veel voldoening.

Naast mijn werk en studie houd ik altijd tijd vrij om te kunnen sporten. Het voorkomen van lichamelijke klachten begint immers met een actieve leefstijl!

Joyce Veltink

BIG-nummer: 39917599304

Joyce stelt zich binnenkort aan u voor